Nieuws

DOOR DE HELE TUIN EEN EXPOSITIE VAN MIJN KERAMIEK WERKSTUKKEN. 

DE FOTO BOVEN IS SLECHTS EEN ONDERDEEL

De schilderijen zijn alleen binnen te bekijken in een portfolio of ingelijst.

Van iedere verkoop van onze werkstukken  doneren wij 10% aan de stichting Save the Children in Den Haag.

Wij vinden de foto’s van de kinderen die wij zien te indringend om daar niet iets voor te willen doen.

Juni 2020

Zoals velen zijn wij ook binnen onze ateliers op zoek naar het NIEUWE NORMAAL.

De tuin aan de Bazuinerweg 6 in Zuidwolde is gewoon open.
U kunt daar de beelden bekijken en genieten van de rust. Volgens de regels van het RIVM kunnen wij u op gepaste afstand tekst en uitleg geven.

De schilderijen kunt u bewonderen in een portfolio en in het atelier.
De workshops zijn tot nader orde stopgezet omdat instructie digitaal schilderen nu eenmaal via een scherm verloopt en daarbij kan de afstand van 1,5 m niet gebezigd worden.

Maar er komen wel weer eens betere tijden.

De nieuwste schilderijen zijn opgenomen inde rubriek schilderijen. Veelzijdig en kleurrijk

 

De tentoonstelling Barbizon van het Noorden.
De ontdekking van het Drentse landschap 1850- 1950.

Een bezoekje aan deze tentoonstelling is de moeite waard om twee redenen:  
1. Je krijgt een goed overzicht van de verandering van stijlen in de loop van deze periode in de landschapschildering. Het blijft jammer dat 1950 als eindatum is gekozen. Graag had ik een aantal moderne landschappen erbij willen zien.
2. De jongste aankoop van oa Het Drents Museum wordt getoond: Het onkruidverbrandertje [1883 – in de maten 30.5 X 39.7 cm] van Vincent van Gogh – geschilderd in de korte periode van zijn bezoek aan Drenthe. Gekocht voor 2.85 miljoen samen met Het Van Gogh museum Amsterdam. Nu zijn alle werken [5] die hij in Drenthe schilderde in bezit van de beide musea.
 Het verloop van de landschapschildering is het goed zichtbaar als we de eikenboom als voorbeeld nemen. De bladerkroon van deze boom werd in het begin van 1850 in detail geschilderd dus inclusief de gelobte bladeren aan het einde van de tak. Volg deze boom in de loop van de jaren op de tentoongestelde werken en dit detail verdwijnt in een grofheid die meer in overeenstemming wordt gezien met de stijl van leven in de latere tijd.
 

Vincent van Gogh heeft mij altijd geinspireerd. Zijn manier van leven en werken zette mij vaak aan het denken. Zijn jeugd en het leven in de Borinage en later zijn manier werken in Zuid-Frankrijk waren fascinerend. Zonder zijn broer was hij niet geworden wat hij nu volgens veel biografen was. 

Als Ode aan hem dit lied van Don MacLean. Er is ook een versie met afbeeldingen van zijn schilderijen maar de tekst vind ik zo indringender.

Om stil van te worden !!!!!!!!

Januari 2020                                                         HET TOYISME IN OPMARS

   2020 wordt een waanzinnig jaar.

De banaan die als kunst met ducttape aan een muur was geplakt is zaterdag opgegeten door een bezoeker in Miami. Het werk “Comedian” van Maurizio Cattelan werd recent meermaals verkocht voor 120.000 dollar. De waanzin ten top?

Ook in het nieuws was de kunstbeweging Toyisme. Het in Emmen geremaakte kunstwerk met de naam De Stip is dringend aan onderhoud toe. De hechtingslaag op de grote bol is op plaatsen aan het loslaten. De reparatiekosten zijn omvangrijk.

Het Toyisme is een internationale kunstbeweging. Het bekende naar buiten als collectiefmet bekende bekende kunst. De beweging werd in 1992 opgericht in Emmen en is recentelijk verplaatst naar Eelde. In aanvang zijn tientallen kunstenaars aan het collectief verbonden.

Deze kunstbeweging is verantwoordelijk voor het grootste kunstwerk in Nederland, de Stip in Emmen. In IJsland hebben zij op de watertoren in Keflavik Uppspretta geschilderd. In eindelijk telt de beweging meer dan 800 werken bestaande uit schilderijen, sculpturen en ruimtelijke objecten.

Het toyisme – vertaald vertaald speelgoed wordt aangevuld methet -isme wat beweging van stroming betekent. Aan de basis van de kunstwerken liggen veelal eigenzinnige en eigentijdse filosofieen en inzichten, die verbeeld worden in een herkenbare wereld die vreemd vreemd aandoet. Een anekdote is de rode lijn door een kunstwerk.

ikn het manifest, notarieel vastgelegd op 5 september 1992wordt de dominantie van het individualisme in de kunst gehekeld. Als reactie op het individualisme is het doel van het toyisme om de kunst opnieuw centraal te stellen en neit de kunstenaar. Dit wordt voorbeeld tot uiting gebracht door het dragen van gezichtsmaskers tijdens het buiten werken en altijd onder een pseudoniem. 

De kunsthistorische kaders waarbinnen het werk en het gedachtegoed van de toyisten geplaatst kan worden is te begrijpen met een verwijzing naar POPART en Graffiti. Opvallend is de speelsheid en het kinderlijke in de werken. Het is lust voor het oog en een eenvoud voor het denken. 

De diamantvogel is een kenmerkend werkstuk Weergave heel duidelijk de ziens- en werkwijze van de beweging tot uiting komt. Het verhaal is: De les zit er bijna op! Nog even een geslaagde landing inzetten en deze diamantvogel staat weer veilig op de grond. Langs de verlichte landingsbaan wordt de diamantvogel al opgewacht door zijn soortgenoten. Omringd door bevlogen instructuurs van de KLM Luchtvaartschool worden hier de jonge zwanen opgeleid tot toekomstige piloten van de moderne luchtvaart. In de laatste fase van de opleiding mag de vers getrainde piloten het luchtruim in met de nieuwe DA 42. Met de komst van de nieuwste technologie en het zeer moderne cockpit systeem zal elke piloot automatisch gaan glimmen in deze prachtige diamantvogel.[bijlage De Diamantvogel]

 

 

 Bijlage: de diamantvogel / De Stip en Voeding

 

Oktober 2019

Tijd voor workshops

De herfst en winter staan ​​weer voor de deur. Een fijne tijd om weer eens iets te ondernemen. Misschien heeft u wel interesse in een workshop schilderen.

Ook dit jaar verzorgen wij weer individuele workshops voor digitaal schilderen.

Er zijn twee introductie-workshops voor mensen die eens willen kennis maken met digitaal schilderen.

  1. Voor tablet en smartphone.
  2. Voor desktop en tekentablet met Corel Painter 2019.

Deze workshops zijn gratis en duren 1 uur en 30 minuten.

Tot slot kan men kiezen voor de verdiepingsworkshop Corel Painter 2019. 

Alle workshops zijn individueel.

De verdiepingsworkshop is 20 euro per uur. De prijs is inclusief materialen. 

Aanmelden bij Gerrit Jan Makaske

Telefoon

0614616677

Augustus 2019

Digitaal schilderen: een belevenis !!!!!!
Kom eens kijken in het atelier.

2020Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

2020

error: Atelier Bazuinerveld