Wie zijn wij

Gerrit-jan makaske

Ermelo 1944

Gerrit-Jan Makaske is in 2003 begonnen met schilderen. Hij is een autodidact en gestart met het klassieke schilderen. In 2008 ontdekte hij het digitale schilderen door contacten met de Amerikaanse schilder Jeremy Sutton uit San Francisco.

Het digitale schilderproces verschilt niet van het klassieke schilderproces. Je kiest je gereedschappen: penselen, verf, canvas en je gaat je idee uitwerken. Met behulp van het tekentablet en de drukgevoelige pen kun je al je ideeën vormgeven.
Je kunt in- en uitzoomen en experimenteren met verschillende verf – en canvas. Je kunt heel eenvoudig terugkeren naar de eerste versie van je werk en van daaruit verder gaan.
Het eindresultaat druk op af Fineart papier en bewerk je tot slot met een gel.

De software van Corel Painter is het meest geavanceerd en op dit moment marktleider in de digitale wereld. Ik zou niet meer anders willen schilderen.

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en de samenleving. Daar is veel moois en schokkends te vinden.

I k werk vaak in opdracht op basis van No cure No pay.

Marian Makaske - IJsselstein

Gouda 1947

Ik ben in 2008 gestart met Polytex en Powertex en werken met papiermache. Daar ontstond de interesse voor het maken van allerhande vormen en beelden. De blijvende interesse werd uitgebouwd bij een aantal workshops keramiek. Het is uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby. Alles wat ik zie wil ik graag met klei vormgeven en met glazuur verfraaien en afbakken in de oven. Later ging ik ook RAKU stoken.

Mijn inspiratie doe ik op uit mijn omgeving en ik bezoek galerieën, snuffel in boeken en grasduin op YouTube. Veel werkstukken staan in de voortuin en zijn te bezichtigen: kikkers, kippen en bloemen en andere snuisterijen.

Mijn atelier bevindt zich in het stookhok naast de boerderij. Ik geef u graag een toelichting hoe ontspannend werken met klei kan zijn.

error: Atelier Bazuinerveld